Годишњи концерт хора “Свети Роман Мелод“ из Кичинера

Годишњи концерт хора “Свети Роман Мелод“ из Кичинера
Годишњи концерт хора “Свети Роман Мелод“ из Кичинера
Годишњи концерт хора “Свети Роман Мелод“ из Кичинера
Годишњи концерт хора “Свети Роман Мелод“ из Кичинера

Црквени хор „Свети Роман Мелод“ одржао је у суботу, 7. децембра, у храму Свете Тројице у Киченеру свој тарадиционални годишњи концерт. За разлику од претходних година када се годишњи концерт одржавао у великој сали наше црквене заједнице, ове године је на велико задовољство присутних концерт одржан у самом светом храму.

Под руководством хоровође Биљане Важић, хор је извео композиције које чине саставни део Вечерњег богослужења, свете Литургије, црквене песме посвећене доласку Сина Божјег Спаситеља света међу род људски као и народне песме које је наш народ испевао у име Спаситељево. Ваља напоменути да је радост и срећу свих нас употпунио дечји хор, подмладак који се и ове године представио присутнима са неколико Божићних песама.

На  почетку духовне вечери прота Душан Гњатић и отац Јован Марјанац су поздравили Епископа канадског г. Георгија, захвалиливши се како њему тако и свима присутнима што су нашли времена и љубави да подрже хор и његов рад својим вечерашњим присуством.

Отац Душан је у паузама између певања хора, говорио о значају појединих црквених песама као и о томе шта оне представљају у целој икономији (плану Божјем) нашег спасења. Такође је објаснио и значај светих Богослужења која свакодневно служимо Господу, а посебно значај свете Литургије, истакавши да је она најважније богослужење Православне Цркве, зато што се на њој под видом хлеба и вина приноси Богу тајанствена жртва Тела и Крви Господа Исуса Христа, а којим се ми причешћујемо ради нашег освећења и сједињења са Христом.

Пред крај је све присутне поздравио кум хора владика Георгије. Владика је чланове хора похвалио за њихову жртву и труд који свакодневно приносе у овом светом храму.

На самом крају је хор још једном отпевао песму: „С нами Бог, знајте људи и покорите се – јер је с нама Бог!“, као и „Исполајети Деспота“.

Извор: Епархија канадска