Годишњица архипастирске службе на трону нишких епископа Његовог Преосвештенства Владике др Јована (Пурића)

На дан када Црква Православна молитвено прославља свечасни спомен успења Свете Ане матере Пресвете Богомајке и Свете ђаконисе Олимпијаде, Црква Христова у Константиновом граду Нишу торжествено је прославила навршетак благословене године свештенопастирске службе Преосвештеног и Високодостојног Архипастира оца и учитеља нашега Г. др Јована.

Саборни Храм био је испуњен великим бројем свештенослужитеља Епископије нишке који су пуна срца благодарности за ово велико чудо милости Божије, дошли да принесу радост свих парохија наше Епископије заједници свете Евхаристије коју је због свих и са свима заједничарећи принео наш отац и архипастир.

Света Литургија завршена је архипастирском беседом Епископа Јована у којој је поред поуке сабраном народу Владика изнео своју благодарност Свевишњем Богу на промислу којим је изабран за предстојатеља ове древне Епископије.
Трпеза љубави која је трудом братства Саборног храма приређена била је место продужетка ове велике заједнице благодарности.

У име клира и верног народа Богом чуване Епархије нишке, слово љубави произнео је високопречасни протојереј-ставрофор отац Милутин Тимотијевић ректор нишке богословије, пожелевши нашем Владики да дуго управља бродом Цркве у Епископији нишкој, и уједно изнео благодарност свих за досадашње очинско старање.

"Преосвештеном и високодостојном Господину Господину Јовану, Божијом милошћу Православном Епископу Богоизабраног града великога и равноапостолног цара Константина, подај Господе дуг и миран живот здравље и спасење, победу над непријатељима и сачувај Га на многе године."

Извор: Епархија нишка