Градоначелник Краљева у посети Епископу жичком

Градоначелник Краљева у посети Епископу жичком
Градоначелник Краљева у посети Епископу жичком
Градоначелник Краљева у посети Епископу жичком
Градоначелник Краљева у посети Епископу жичком

Дана 28. јула 2016. године Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин примио је у посету градоначелника Краљева др Предрага Терзића. Сусрет је протекао у пријатном разговору, а том приликом заједно су обишли храм Светог Саве.

Епископ Јустин је поводом посете рекао: -Драго ми је што ми је нови градоначелник града Краљева, слуга Божји Предраг, пружио прилику и радост да могу да га угостим у седишту жичких епископа и да му од Бога Господа, дародавца свих добара, пожелим да овај мандат који му је поверен употреби на добробит свих житеља и свих грађана града Краљева, на његово лично утемељење, његов лични и породични напредак, и да заједничким снагама, а молитвама и заступничким покровитељством Светог Саве, Светог Симеона и свих угодника рода нашега које молимо да нам помогну, да све што радимо чинимо у славу Божју, а на добробит онима који су нама поверени.

Владика Јустин додао је још и то да нам у догледној будућности предстоје значајни јубилеји за нашу Државу и Цркву, међу којима је и 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је захвалио Епископу жичком што је нашао довољно времена да уприличе први сусрет и размене мишљења и изјавио: „Црква мора и треба да буде уз народ, а ми, као град, треба да сарађујемо са црквом и свим верским заједницама. С обзиром на то да је највећи број наших житеља православне вероисповести, тиме је наша обавеза још већа. Надам се да је ово само први у низу сусрета представника верске и секуларне власти, да ћемо у будућности сарађивати на свим циљевима за добробит свих грађана града Краљева и свих верника Српске Православне Цркве“.

Извор: Епархија жичка