Градоначелник Новог Сада посетио Епископа бачког

Градоначелник Новог Сада посетио Епископа бачког

Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки г. др Иринеј примио је данас, 15. октобра 2012. године, у Владичанском двору, градоначелника Новог Сада господина Милоша Вучевића. Заједно са господином Вучевићем био је и господин Владимир Стојковић, помоћник градоначелника, а састанку је присуствовао и протонамесник Владан Симић, секретар Епископа бачког.
Прва званична посета представникâ новосадских градских власти Његовом Преосвештенству Епископу новосадском и бачком протекла је у срдачном разговору о односу и перспективама сарадње двеју најстаријих и најзначајнијих установа у нашем граду.

Господин Градоначелник је захвалио Епископу бачком на топлом пријему и лепим жељама и изразио жељу и спремност градских власти да сарађују са Епархијом бачком и свим традиционалним Црквама и верским заједницама које делују у Новом Саду.

На крају разговора, владика Иринеј захвалио је господину Вучевићу и господину Стојковићу на посети пожелевши им да са својим сарадницима одговорну дужност врше на добробит целокупне заједнице и свих житеља Новога Сада.

Извор: Епархија бачка