Градоначелник Пуле честитао суграђанима православни Божић

Градоначелник Пуле г. Борис Милетић, његов замјеник г. Фабризио Радин и предсједник Градског вијећа Пуле г. Роберт Цвек поводом прославе православног Божића уприличили су пријем за пароха пулско-перојског протојереја Горана Петковића и представнике Вијећа српске и других националној мањина Града Пуле.

Честитке свим суграђанима који славе Божић према јулијанском календару овом је пригодом упутио градоначелник Пуле који је уједно изразио задовољство сусретом и досадашњом добром узајамном сурадњом. -Велика вриједност нашега града огледа се у богатству различитости коју живимо те у отворености ка суживоту мањинских заједница, истакао је г. Милетић. На ријечи градоначелника Пуле надовезао се г. Роберт Цвек који је заједништво истакао као врло вриједну и значајну спону због које је Пула тако посебна и препознатљива. -Једино уз овакво заједништво Пула ће остати свијетли примјер суживота и мултикултуралности у свијету, нагласио је г. Цвек.

-Улога свих нас је да баштинимо различитости и преносимо их на сљедеће генерације како бисмо одржали толерантно друштво у којему се сви осјећају као дио једно те исте цјелине, казао је г. Радин надодавши како је љепота вјере та што уједињује народе.

Парох протојереј Петковић, уз захвале на доброј сурадњи парохије и Града Пуле, поручио је како је циљ сваке религије његовати истинске људске вриједности попут међусобног разумијевања, толеранције, мира и заједништва.

На пријему се разговарало о темама које се тичу националних мањина које дјелују и живе на подручју града Пуле.

Извор: Епархија горњокарловачка