Грамата и поклони за школу и ђаке

Грамата и поклони за школу и ђаке
Грамата и поклони за школу и ђаке
Грамата и поклони за школу и ђаке
Грамата и поклони за школу и ђаке

Радосни васкршњи поздрав "Христос васкрсе!" још увек снажно одјекује Подгорином, крајем чију је побожност хвалио и Свети Владика Николај. "Осечина, од зла одсечена", зборио је богомудри лелићки пастир о вароши, која и данас гаји врле Хришћане од раних школских дана. У Осечини постоје чврсте везе и добра сарадња између општинских власти, образовних установа и Цркве. Тако је Источног петка, 25. априла 2014. године, на позив преседника Општине Осечина Ненада Стевановића и директора Економске школе и Основне школе „Браћа Недић“ Драгана Тимотића и Зорана Петровића, Епископ ваљевски г. Милутин увеличао свечаност дана општине и Економске школе.

Након приредбе, коју су за ову прилику припремили осечански основци са својим наставницима, Владика Милутин освештао је нову зграду Економске школе и дом за смештај ученика, уз саслуживање бројног свештенства Подгорине. Нарочито леп догађај овог свечаног дана био је час веронауке средњошколцима и професорима, који је епархијски архијереј одржао са великом љубављу. Осечански средњошколци имају стопроцентан одзив за наставу веронауке, активан литургијски живот и скоро сви редовно посте и причешћују се. За неговање верске наставе и добру сарадњу са Црквом, Владика Милутин уручио је директору Драгану Тимотићу Архијерејску грамату, а ђацима поделио поклоне и пожелео све најлепше у даљем школовању. Свечаност је завршена трпезом љубави, припремљеној у част дана школе и општине.

Подсећања ради, Архијерејским граматама недавно су награђени директори ОШ "Браћа Недић" Зоран Петровић и ОШ "Војвода Мишић" (Пецка) Слободан Тодорић.

Милован Стевановић, вероучитељ

Извор: Епархија ваљевска