Грчки православни Патријарх Теофило III посетио Папу

У понедељак се у Ватикану Патријарх Теофило   састао са државним секретаром кардиналом Паролином, надбискупом Галагером и кардиналима Таураном и Кохом.

Његово Блаженство Патријарх јерусалимски Теофило III био је примљен код папе Фрање у Ватикану у понедељак 16. октобра 2017. Током свога боравка у Риму (22-25.10) Блажењејши  Теофило је водио разговоре с кардиналом и државним секретаром Пјетром Паролином, папским спољнополитички секретаром надбискупом Полом Ричардом Галагером, председником Папског савета за јединство хришћана и председником Папског савета за међурелигијски дијалог, кардиналима Куртом Кохом и Жан-Лу Тураном. Ово је објавио ватикански уред за штампу у суботу 21.10.2017.

Овај састанак у Ватикану је трећи састанак папе Фрање и јерусалимског патријарха Теофила. Они су се састали и у мају 2014.г. у Јерусалиму током Папиног поклоничког путовања у Свету земљу, као  и на заједничкој молитви за мир у јуну исте године у Ватиканским вртовима на коју је папа Фрања био позвао палестинског председника Махмуда Абаса, тадашњег израелског председника Шимона Переса и представнике различитих религија. 

Извор: Катпрес