Грузијски сељаци против изградње казина поред цркве

Становници села Сарпи у области Аџара у Грузији бесни су због изградње казина одмах поред сеоске православне цркве које је у току.

Локално православно становништво села, које се налази на граници између Грузије и Турске, тражило је од локалних власти да спрече ово богохулно дело. „Црква је свето место, и не смемо дозволити изградњу „куће греха“ одмах поред цркве,“ верници су рекли.

Становници су такође изјавили да се број казина у Аџари у последње време увелико повећао, што је у интересу страних туриста, али дискриминише права и слободе локалног становништва. Власти Аџаре су доста труда уложиле у развој коцкарства у овој аутономној регији. Ови чиниоци, заједно са значајним пореским олакшицама, створили су атрактивну  атмосферу за туристе и инвеститоре у посао хазардних игара у Грузији.

Становници су такође навели као пример огромни казино близу историјске Саборне цркве Сиони у Тбилисију укојој се налази крст Свете Нине. Мада огроман број верних органинизовано протестује против изградње коцкарнице, бирократске структуре не желе да чују било какав аргумент против овог пројекта.

Грузијска Патријаршија је издала саопштење неколико дана раније поводом радњи непријатеља Цркве који се труде да је увуку у политичке игре. Такви злонамерни људи сматрају црквене конзервативне ставове неприхвативим, међу којима и црквени став против пропагирања коцкања.

Извор: Orthochristian.com(превод – Информативна служба СПЦ)