„Хаџи Рувим“ у сусрет Празнику над празницима

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског г. Милутина, Црквена општина Ваљево при Храму Покрова Пресвете Богородице и Хор „Хаџи Рувим“ одржаће, петнаесту годину заредом, концерт духовне музике у Храму Покрова Пресвете Богородице у недељу 13. априла 2014. године, на празник Цвети, са почетком у 19 сати, најавио је на конференцији за новинаре у парохијском дому Покровске цркве духовник хора протонамесник Бранко Чолић.

- Концерт је резултат труда хора и знак пажње свима који воле духовну музику. Поред појања на богослужењима, Хор „Хаџи Рувим“ негује уметност те ће се овом приликом представити, како црквеним, тако и духовним и етно песмама - рекао је протонамесник Бранко Чолић.

Програм концерта „У сусрет Васкрсу“ базиран је на композицијама домаћих аутора: Корнелија Станковића, Марка Тајчевића, Јосифа Маринковића и најважнијег међу њима - Стевана Стојановића-Мокрањца, од чијег се упокојења ове 2014. навршава 100 година. Српски аутори имају много тога да кажу на пољу духовне, али и световне музике, навела је диригенткиња Мешовитог хора „Хаџи Рувим“ Милица Степановић-Бабамилкић. Уз наведене, у програму су и композиције младе ауторке из Ваљева Дајане Петровић, руског композитора Александра Архангелског, као и српске, руске и козачке народне песме. Дечјим хором диригује музички педагог Вања Драгојловић, а водитељ програма је ђакон Душан Новаковић.

Извор: Епархија ваљевска