Хилари Клинтон у манaстиру Грачаница

Државна секретарка Сједињених Америчких Држава Хилари Клинтон данас је у склопу своје посете региону посетила манастир Грачаницу. Са благословом надлежног Архијереја, мјестобуљститеља Епархије рашко-призренске, Митрополита Амфилохија, г-ђу Хилари Клинтон и г. Кристофера Дела, шефа америчке канцеларије у Приштини, дочекао је у манастиру Грачаница Викарни Епископ Липљански Теодосије.

У току двадесетоминутне посете манастиру Хилари Клинтон је обишла грачаничку цркву у пратњи Епископа Теодосија и јеромонаха Андреја (Сајца). Владика Теодосије је г-ђи Клинтон указао да је српском народу потребна помоћ пре свега у повратку расељених, а исто тако и у заштити српских православних светиња и њиховог идентитета. Америчка државна секретарка је обећала свесрдну помоћ америчке владе, додавши да је један од најважнијих циљева њене посете да укаже на значај српске духовне баштине на Косову и Метохији која мора да буде сачувана за будућност.

Епископ Теодосије је данас примио у опроштајну посету и досадашњег шефа ЕУЛЕКС-а, Ива де Кермабона, са којим је разговарано о унапређењу безбедности за српски народ и светиње на Косову и Метохији.

Извор: Епархија рашко-призренска