Хор „Свети кнез Лазар“ у Бечу

Хор „Свети кнез Лазар“ у Бечу
Хор „Свети кнез Лазар“ у Бечу
Хор „Свети кнез Лазар“ у Бечу
Хор „Свети кнез Лазар“ у Бечу

Протеклог викенда хор Свети кнез Лазар и братство цркве Лазарице били су гости Црквене општине бечке при цркви Светог Саве у Бечу. На позив Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, а трудом архијерејског намесника Ненада Михајловића, хор и свештеници били су гости ове свете цркве основане од српског народа још у 19 веку.

Повод за поклоничко путовање било је учешће хора Свети кнез Лазар на манифестцији која се традиционално одржава у граду Бечу под именом Дуга ноћ отворених цркава. У овој ноћи старешина цркве Светог Саве отац Ненад Михајловић одабрао је да баш хор Светог кнеза Лазара представља наш народ и најстарији наш храм у Аустрији.

Под диригентском палицом гђе Ружице Вешковац као и Теодоре Вешковац одржан је целовечерњи концерт пред бројном публиком. Срби који живе у Бечу као и многи Аустријанци слушали су миле звуке мешовитог хора Светог кнеза али и солистичка извођења Теодоре Вешковац и Мионе Вукадиновић. Громки аплаузи потврдили су њихово задовољство а наша радост је била још већа јер се српска духовна музика орила дуго у ноћ престоним градом Бечом.

Извор: Епархија крушавачка