Храм гради нас!

Дана 7. августа 2013. године у Патријаршији српској у у Београду одржана је редовна седница Извршног одбора за завршетак градње и унутрашње уређење Спомен Храма Светог Саве на Врачару

Седницом је председавао председник Одбора Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј. На седници су размотрене све планиране и реализоване активности везане за завршетак градње Спомен Храма у временском периоду од  18. јуна до 6. августа 2013. године. Такође, анализиране су појединости везане за послове унутрашњег уређења крипте Храма посвећене Светом кнезу Лазару (каменорезачки радови и осликавање живописа таваница и зидова).

На седници је још једном урађена анализа плана динамике радова, при чему је констатовано да се поштују рокови које је инвеститор Свети Архијерејски Синод одредио, а Свети Архијерејски Сабор потврдио на овогодишњем редовном заседању.

Седници су присуствовали и заменик председника Одбора Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, старешина Храма протојереј-ставрофор Радивој Панић, као и чланови одбора: протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, инж. Милош Станковић, директор пројекта, проф. Зоран Булајић, главни архитекта, проф. Миодраг Живковић, вајар, проф. др Зоран Маневић и правник Милан Андрић, секретар Одбора.

Храм гради нас!
Храм гради нас!
Храм гради нас!
Храм гради нас!