Храм Светог Симеона Мироточивог прославио славу

Храм Светог Симеона Мироточивог прославио славу

Храм Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду торжествено је у недељу, 26. фебруара 2012. године, прославио храмовну славу – Светог Симеона Мироточивог. Импозантни храм био је препун верника на богослужењу, а  верници и гости касније су позвани на свечани ручак у хотелу „Интерконтинентал“. Свету Архијерејску Литургију служио је, са свештенством и ђаконима, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије. У надахнутом говору Владика истакао је значај и улогу Светог Симеона Мироточивог да задржимо наш православни, српски идентитет.

Протојереј-ставрофор Радич Радичевић захвалио се свима који помажу храм, а посебно је истакао удовичину лепту на примеру несебичне парохијанке на Новом Београду која је, живећи сама, продала велики стан, себи купила мањи, а за изградњу цркве Светог Симеона Мироточивог поклонила 12.000 евра. Намесник Радичевић је у име Његове Светсти Патријарха Српског Г. Иринеја доделио грамате дародавцима. Међу њима су Горан Самарџић, Љиљана Бачић, Марко Горановић, Јован Вукмирица, породица Миодрага Петровића и Анђелка Лакић.
Прота Радич Радичевић доделио је низ захвалница, између осталих Вазнесењској цркви у Београду и старешини храма јереју Арсенију Арсенијевићу, Милојки Малбашић, Перици Стојановићу, Милици Живојиновић, Бојани Марковић, др Мирићу и госпођи Јовановић, Милану Кнежевићу са породицом, предузећима „Урбопром развој д.о.о“, „Фенестра ДМТ д.о.о“, „НИС Југопетрол“ и другим приложницима.

Г.Р.