Храмовна слава прослављена у Хозевитском манастиру

У уторак, 21. јануара 2014. године, прослављен је празник Хозевитског манастира. Овај  манастир је један од најстаријих у Палестини, лежи на обали потока Хората који протиче кроз Јерихон и улива се у Црно море.

После првих подвижника Промона, Ајаса, Зенона и Јанајоса, манастир је имао знамените игумане попут Светог Јована, епископа кесаријског и палестинског, који је у 5. веку дошао овде након што је напустио своју епископску службу, затим Свети Ђорђе  Кипранин, који је чак обновио манастир после разорне персијске инвазије 614. године. Данас је игуман манастира архимандрит Константин, који се придружио братству отаца Св. Гроба, а који је из Грчке Православне Цркве.

У овом историјском манастиру,  који поклоници радо посећују, архимандрит Константин, игуман овог манастира, топло је дочекао Његово Блаженство Теофила, Патријарха јерусалимског. Потом је служена Божанска Литургија уз саслужење архимандрита и братства ове свете обитељи.

После Божанске Литургије Патријарх и његова пратња били су позвани на трпезу љубави коју је ова света обитељ припремила.

Извор: Јерусалимска Патријаршија