Храмовна слава у Брегенцу

Храмовна слава у Брегенцу
Храмовна слава у Брегенцу
Храмовна слава у Брегенцу
Храмовна слава у Брегенцу

У суботу, 10. јуна 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј посетио је, поводом храмовне славе, парохију Светих цара Константина и царице Јелене у Брегенцу.

Надлежни парох јереј Горан Ерић служио је вечерњу службу, којој су присуствовали јереј Никола Баловић, парох из Фелдкирха, старокатолички бискуп др Џон Окоро, римокатолички свештеник Едвин Мат, др Лоакер и др Вернер Валтер, који је цркви поклонио 14 икона које је сам иконописао.

По завршетку службе, владика Андреј је беседио о празнику, као и значају молитве и икона у животу једног хришћанина. Епископ је похвалио верни народ који долази редовно на заједничка сабрања и поздравио све госте, посебно се захваливши г. Валтеру на љубави и великодушности коју је овом приликом показао.

Сутрадан, у Недељу свих светих, Преосвећени Владика служио је свету архијерејску Литургију. Саслуживали су парох из Санкт Галена Бране Сарић и надлежни парох Горан Ерић. Свечаност су својим присуством увеличали и гости из Беча и Цириха, као и руски хор Светог Јована Златоустог, појци из Брегенца и Фелдкирха.

На крају службе, Епископ је поучио верни народ о житију Светог цара Константина и његове мајке царице Јелене које црква у Брегенцу прославља као своје молитвене заступнике пред Господом.

Након благосиљања славског колача уследила је богата трпеза љубави, коју су припремили кумови славе: Стево, Савица, Дијана, Веселка и Александар Ерић из Волфурта.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска