Храмовна слава у Фелдкирху

Храмовна слава у Фелдкирху
Храмовна слава у Фелдкирху
Храмовна слава у Фелдкирху
Храмовна слава у Фелдкирху

У недељу, 20. септембра 2020. године, најзападнија парохија Српске Православне Цркве у Аустрији прославила је славу, Рођење Пресвете Богородице. Литургијским сабрањем предстојао је надлежни парох Никола Баловић. Одговарали су појци храма.

Након Литургије уследило је освећење славског жита и колача. Кумови славе биле су породице Мића Репића и Слободана Коњевића. Част за идућу славу примио је Витомир Палачковић.

Парох Никола Баловић је својој пастви пренео молитвене поздраве и архијерејски благослов надлежног Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја. Уз честитке и молитвене жеље, на крају се верном народу обратио и председник Црквене општине у Фелдкирху г. Далибор Балта, који је обнародовао радосну вест да је Српска Црква у покрајини Форарлберг по први пут после дуге и важне историје постала власник једног објекта у центру града Фелдкирха.

Парохија у Фелдкирху купила је дотични простор уз финансијску помоћ верног народа и великог задужбинара усопшег Велимира Цветковића. Објекат ће бити средиште духовности, културе и заједништва српског народа у у Фелдкирху.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска