Храмовна слава у Инсбурку

Храмовна слава у Инсбурку
Храмовна слава у Инсбурку
Храмовна слава у Инсбурку
Храмовна слава у Инсбурку

У недељу, 3. јула 2016. године, свечано је прослављена храмовна слава Рођења Светог Јована Крститеља у Инсбруку. Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј началствовао је светoм архијерејскoм литургијом уз саслуживање протојереја-ставрофора Слободана Милуновића из Минхена, протојереја Предрага Гајића из Минхена, румунског свештеника Мирче Ониге, јереја Јована Говедарице из Салзбурга, надлежног свештеника јереја Александра Столића и јерођакона Стефана Југовића из Минхена.

Преосвећени Владика је након прочитаног Јеванђеља верном народу надахнуто говорио о празнику Рођења Светог Јована Крститеља коме је храм у Инсбруку посвећен, поздравио све присутне вернике и охрабрио их да и даље ревносно долазе у храм и да чувају предање о Православној вероисповести.

Владика је поздравио и представника већинске Римокатоличке Цркве заменика бискупа г. Јакоба Бирглера (Jakob Bürgler), представника Евангелистичке цркве г. Ларс Милера Мариенбурга (Lars Müller Marienburg) као и професора на Теолошком факултету у Инсбруку г. Либориуса Олафа Луму (Liborius Olaf Lumma).

После Свете литургије верни народ је на челу са својим Епископом прешао у облужњу салу где је био организован свечани ручак за све присутне. Владика је са свештенством отпевао тропар Светом Јовану Крститељу и химну Светом Сави.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска