Храмовна слава у Јовановцу

Храмовна слава у Јовановцу
Храмовна слава у Јовановцу
Храмовна слава у Јовановцу
Храмовна слава у Јовановцу

Поводом прославе храмовне славе зачећа Светог Јована Крститеља, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у крагујевачком насељу Јовановц. Храм је био мали да прими све вернике који су дошли на литургијско сабрање, које је ове године било изузетно свечано јер је унутрашњост храма у потпуности сређена.

Захваљујући приложницима унутрашњост храма је омалтерисана, уграђено је подно грејање и постављен је гранитни под. Одушевљење свих присутних је било видљиво на сваком кораку. Говорећи о празнику владика Јован је нагласио величину и значај Зачећа Светог Јована Крститеља у Божјем домостроју спасења рода људског. Приликом резања славског колача Првојерарх је честитао славу и  захвалио колчару, приложницима и свим парохијанима на уложеном труду да се досадашњи радови изведу.

Храм у Јовановцу гради се више од 16. година, а у последње две године изградња  је  на завидном нивоу. Као што је то и обичај, славско расположење пренето је и под шатор под чијим кровом је угошћено више од 200. верника. Домаћин овогодишње славе био је Господин Ђорђе Миликић са породицом из Јовановца.

Извор: Епархија шумадијска