Храмовна слава у Љубљани

Храмовна слава у Љубљани
Храмовна слава у Љубљани
Храмовна слава у Љубљани
Храмовна слава у Љубљани

На дан Светих Кирила и Методија, 24. маја, свечано је прослављена храмовна слава у Љубљани. Свету Литургију служили су архијерејски намесник љубљански протојереј ставрофор Милан Дудуковић, јереји Горан Шљивић - парох у Н. Месту, Радован Димитрић - парох у Копривници, Далибор Петковић - парох у Ступовачи, Дарко Петаковић - парох у Постојни, ђакон Владимир Руменић из Београда и ђакон Угљеша Пилингер из Вараждина.

На литургији певао је Први београдски мушки хор. Окупљеним верницима у својој беседи обратио се отац Радован Димитрић говорећи о животу и мисији свете браће Кирила и Методија. По завршетку свете Литургије извршен је опход око храма, освећено је славско жито и преломљен славски колач. Црквена општина Љубљана припремила је славски ручак у просторијама парохијског дома за све присутне. На ручку верницима и свим гостима обратио се у име домаћина о. Александар Обрадовић старешина храма.

Честитајући славу, отац Александар је захвалио свим верницима на подршци у акцији сакупљања хуманитарне помоћи за наш народ који се налази у тешкој ситуацији. Исто тако верницима је представио и г. Гелу Валиева, руског бизнисмена који је својом донацијом омогућио да се један велики посао уради на завршетку Парохијског дома. Господин Гела донирао је сва протупожарна врата која ће бити кроз месец дана постављена у парохијском дому. У поподневним сатима Први београдски мушки хор одржао је концерт духовне музике у храму Светог Кирила и Методија.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска