Храмовна слава у Сијетлу

Храмовна слава у Сијетлу
Храмовна слава у Сијетлу
Храмовна слава у Сијетлу
Храмовна слава у Сијетлу

У седму недељу по Васкрсу, парохијани при храму Светог Саве у Сијетлу прославили су своју храмовну славу – Пренос моштију Светог Саве. Светом Литургијом началствовао је архијерејски намесник протојереј Видослав Вујасин из Портланда, а саслуживао је локални свештеник Зоран Алексић. Након прочитаног Јеванђеља, обраћајући се верном народу, отац Видослав је говорио о Христовој Првосвештеничкој молитви и о нашој улози у Цркви као изабраника Божјих.

Празничном богослужењу присуствовали су верници из Сијетла, као и неколико породица из Портланда који су дошли на славу са својим свештеником. Након традиционалне славске литије и трократног опхода око храма, прочитана је молитва за упокојене осниваче, ктиторе и приложнике храма, а затим је отац Серафим из Покровске цркве из Сијетла благословио и преломио славски колач честитајући парохијанима славу.

Кумови славе Ненад и Бранка Вујић, са својом децом Тајаном и Данијелом, припремили су богат славски ручак за све присутне, а овај празнични и сунчани дан у Сијетлу је још више улепшао наступ оркестра и хора најмлађих полазника црквене школе, као и фолклорне групе „Божури“ при овом храму. Својим богатим даровима, увек расположени „Свирци“ су до касно поподне увесељавали присутне и допринели да овај дан остане још дуго у сећању свих нас.

Нека Господ благослови и многоструко узврати свима који су својим радом и трудом учинили да и ове године достојно прославимо свога заштитника и великог просветитеља српског – Светог Саву и спомен на пренос његових Светих Моштију.

Извор: westsrbdio.org