Хуманитарна помоћ најугроженијим Крагујевчанима

Добротворна фондација Српске Православне Цркве Човекољубље, у сарадњи са Владом Швајцарске, спроводи пројекат хуманитарне помоћи становништву на територији Крагујевца, Краљева и Београда, који су под повећаним ризиком од заражавања инфекцијом КОВИД-19.

Помоћ се састоји од пакета хране и средстава за личну хигијену и хигијену простора. За Радио Златоусти говорили су Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован и гђа Марија Вранешевић испред фондације Човекољубље:

Пакети који садрже храну и средства за личну хигијену и хигијену простора допремљени су у Крагујевац испред Богословије Свети Јован Златоусти, а биће подељени корисницима Центра за социјални рад Солидарност.

Пакети хране и средства за хигијену биће уручени старачким домаћинствима у сеоској средини, породицама које имају члана оболелог од хроничне болести, породицама које су у ризику од бескућништва и особама које живе са ХИВ-ом. Залихе хране, као и средства за хигијену су, у количини која ће задовољити потребе корисника у трајању од два месеца.

Донатори су обезбедили богате пакете, а помоћ ће добити укупно 950 породица, односно три хиљаде људи. Хуманитарни пакети биће уручени корисницима Центра за социјални рад Солидарност, а помоћ ће стићи на адресу 395 породица које живе на територији Крагујевца, у граду, приграду и на сеоском подручју. Основна хришћанска врлина је љубав према људима која је исказана кроз помоћ и бригу о старијима, болеснима и немоћнима, као и онима који немају свој дом. Та категорија становништва је у великом ризику од корона вируса, а многе хуманитарне донације и брига о заштити њиховог здравља показују да упркос тешкој животној свакодневици и сиромаштву нису заборављени.

Пакете који садрже храну, средства за хигијену и хигијену простора корисници ће добити посредством Епархије шумадијске, а на основу евиденције угрожених категорија становништва Центра за социјални рад Солидарност.

новинарка РТК Катарина Мировић.

Извор: Епархија шумадијска, Радио-телевизија Крагујевац, Радио Златоусти