Хуманитарна посета престолонаследника Александра

Хуманитарна посета престолонаследника Александра
Хуманитарна посета престолонаследника Александра
Хуманитарна посета престолонаследника Александра
Хуманитарна посета престолонаследника Александра

Њихова Краљевска Височанства престолонаследник Александар и принцеза Катарина посетили су Питсбург и Џонстаун како би подржали лидере српске заједнице и српске организације, као и водеће америчке непрофитне организације, као што је хуманитарна организација Лајфлајн (Lifeline), које су посвећене организовању помоћи најугроженијим категоријама становништва у Србији.

Током посете, 20. априла 2017. године, Њихова Краљевска Височанства присуствовали су пријему у Џонстауну, чији је домаћин било Коло српских сестара, у српској православној цркви Светог Николе, у сарадњи са Центром за рак Џојс Мурта при Медицинском центру Чен Сун-Шионг из Виндбера и Питсбурга, чији је домаћин био комитет хуманитарне организације Лајфлајн-Питсбург.

Градоначелник Џонстауна г. Френк Ј. Јанаковић прогласио је 20. април за Српски дан у њиховој заједници, а Њиховим Краљевским Височанствима пожелео најсрдачнију добродошлицу. Његово Преосвештенство Епископ источноамерички г. Иринеј био је присутан и говорио је о бројним достигнућима Краљевског пара уопште и Лајфлајну посебно.

Током посете Питсбургу, сутрадан, престолонаследник Александар и принцеза Катарина посетили су и Српски народни савез, као и Америчко-српски клуб.

Током ове посете Сједињеним Америчким Државама, Краљевски пар присуствовали су многим пријемима и догађајима на којима су прикупљали средства, са циљем да се подигне свест и добије подршка за подмиривање текућих медицинских и хуманитарних потреба српског народа.

Краљевску посету Питсбургу и региону „три државе“ организовала је хуманитарна организација Лајфлајн–Чикаго, чији су покровитељи принцеза Катарина и њена Фондација. Канцеларија хуманитарне организације Лајфлајн у Чикагу подржава рад принцезе Катарине у Србији. Лајфлајн Чикаго је регистрована непрофитна корпорација коју је основала принцеза Катарина 1993. године у циљу пружања хитно потребне хуманитарне помоћи најугроженијим људима у Србији. Циљ Лајфлајна је да смањи и ублажи патње физички и ментално инвалидне деце, сирочади и старијих особа, као и да се побољшају услови у здравственим установама у земљи. 

Извор: Епархија источноамеричка