Игуман Јелисеј у посети Општини Бихаћ

Након Бос. Петровца, игуман Симонопетријски о. Јелисеј са пратњом посјетио је 2. јуна т.г. Општину Бихаћ и разговарао са високом делегацијом ове Општине. У 12,оо часова пред зградом Општине о. Јелисеја и Преосвећеног Владику Хризостома са њиховим пратњама дочекала је трочлана делгација ове Општине коју је делегирао Начелниг Општине г. Липовача Хамдија, који је тог дана био службено отсутан у Паризу. Високе госте дочекали су и примили у згради Општине Бихаћ г. Иван Прша, Предсједавајући Општинског вијећа, г.Жељко Мирковић, потпредсједник Општинског вијећа, г. Пиралић Мухо, члан општинског вијећа и г. Бајрић Дамир, савјетник Начелника општине.

Након упознавања, престављања Општине Бихаћ гостима од Предсједавајућег г. Прше и ријечи добродошлице захвалио се високи гост игуман Јелисеј који је охрабрио Општину Бихаћ на њеном демократском, отвореном, слободарском и европском путу. ''Први пут сам у овим крајевима Европе, и како ми рече Преосвећени Владика Хризостом, ово је иначе прва посјета светогорских монаха Бос.Крајини, морам да признам да сам више него одушевљен и усхићен оним што сам видио и доживио. Посебно сам ипресионирам љепотом природе, богаством вегетације, тако чистим ријекама, а изнад свега одушевљен сам добротом и љубазношћу народа ове Земље,...'' истакао је о.Јелисеј.

Нако тога размјењени су поклони и обављено заједничко фотографисање. Послије обављених разговора у згради Општине Бихаћ гости и домаћини прошетали су центром Бихаћа, како би барем за тренутак погледали Центар града и неке његове знаменитости.

Извр: Епархија бихаћко-петровачка