Игуман Методије на представљању књиге у Атини

Игуман Методије на представљању књиге у Атини

Архимандрит Методије, игуман Хиландара, учествовао је у Атини на представљању тротомног издања "Великог старечника врлинских Светогораца 20. века", који је сачинио старац Мојсије Светогорац. Представљање је одржано у сали филолошког друштва "Парнасос".

Мојсије Светогорац, сабрат скита светог Пантелејмона који припада манастиру Кутлумуш и старац келије светог Јована Златоустог, веома је плодан аутор и до сада је објавио шездесет књига.

О новој књизи говорили су Митрополит навпактски Јеротеј, игуман Хиландара архимандрит Методије, протопрезвитер Георгије Металинос, економ манастира Симонопетра архимандрит Јефрем и протосинђел Флоринске митрополије архимандрит Јустин Бардакос.

На промоцији су били присутни Архиепископ атински и све Грчке Јероним II, митрополити: сироски Доротеј, пирејски Серафим, козански Павле, едески Јоил, напуљски Варнава, кифирски Серафим, Епископ диавлијски Гаврило, оци светогорци и професори и студенти Богословског факултета.

Игуман Методије је посебно представио српске светогорске старце који су обухваћени овим великим и јединственим старечником - Георгија (Витковића), Никанора, Мирона и Саву.

Извор: hilandar.org