Илиндан у Епархији врањској

Илиндан у Епархији врањској
Илиндан у Епархији врањској
Илиндан у Епархији врањској
Илиндан у Епархији врањској

Уочи празника Светог пророка Илије, Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије служио је празнично бденије у манастиру Светог пророка Илије у Кацапуну код Владичиног Хана. У току бденија, Епископ Пахомије рукопроизвео је у чин ипођакона монаха Серафима, намесника овог манастира.

На дан празника Светог пророка Илије, поводом храмовне славе, Епископ врањски Г. Пахомије служио је Свету Литургију у Врањској Бањи. Од ове године Светог пророка Илију као свог заштитника прославља и Градска општина Врањска Бања, а том приликом данашњем сабрању присуствовао је и председник ове општине г. Предраг Миленковић са сарадницима. Након Свете Литургије извршена је свечана литија улицама Врањске Бање.

Празнична радост осетила се у свим храмовима Епархије врањске, а посебно свечано било је у манастиру Светог пророка Илије у Кацапуну општина Владичин хан, манастиру Светог пророка Илије у Бресници општина Босилеград, Врањској Бањи и на Власини, где се већ традиционално одржава Илиндански сабор прослављањем овог великог пророка и угодника Божјег.

Извор: Епархија врањска