Инклузивни хор „Исон“ у Нишу

Инклузивни хор „Исон“ из Новог Сада одржао је у суботу 20. октобра у 18 сати у Нишком културном центру свој јубиларни 600. концерт у организацији Црквене певачке дружине „Бранко“ (дечјег хора и хора одраслих) и специјалне школе „14. октобар“. Оснивач и музички руководилац овог хора, јединственог у Европи, јесте Миодраг Миша Близанац, син свештеника и професор у школи „Милан Петровић“ за децу са посебним потребама у Новом Саду. Од 2004 г., када је хор основан, кроз он проноси исту поруку - живот је Божји дар и као такав увек има сврху и смисао.

Од оснивања до данас, хор је учествовао на многим хуманитарним акцијама и манифестацијама широм Европе. Чланови хора „Исон“ су деца са различитим облицима инвалидитета и различитог су узраста. Концерт су започели молитвом, а певали су искрено из срца, дубоко емотивно. На репертоару је било дивно слушати Господи помилуј (тзв. руска монашка химна), песма Мајци Божијој, и друге композиције, а нарочити утисак на публику оставили су рецитатори врло емотивним извођењем песама Добрице Ерића и Десанке Максимовић.

Наши драги гости су се после концерта поклонили ризи Свете Петке у црки Светог Оца Николаја, где су их дочекали о. Бранислав Цинцаревић и о. Ненад Микић, као и чланови Црквеног хора „Бранко“. Сусрет наших хорова је код свих присутних подстакао најлепша осећања и дуго ће остати у нашим срцима.

Извор: Епархија нишка