Интерпарламентарна скупштина Православља ради на његовом јединству

„Интерпарламентарна скупштина Православља може и мора играти још активнију улогу у јачању односа међу  народима заступљеним у овој институцији и у јачању јединства Православља. Верујемо да она може додатно побољшати свој престиж, спектар својих интервенција ", рекао је Максим Харакопулос, шеф грчке парламентарне делегације у Интерпарламентарној скупштини Православља, током обраћања председнику Јелинског парламента Константину Тасуласу, који је својим присуством  почастио рад Међународног секретаријата,  затим председнику и известиоцима Интерпарламентарне скупштине Православља, која се одржава у Атини.

Максим Харакопулос је напоменуо да „Грчка, као једна од чланица оснивача ове важне институције, у смислу обима свог учешћа и садржаја њеног рада, ових дана угошћује рад Међународног секретаријата, председника и извештача ИСП у Атини, где куца срце Православља.  

Харакопулос је истакао да је „у време када све мање и више људи прелази праг цркава других хришћанских конфесија, Православље је можда једино у хришћанском свету које гради нове цркве. А то је утеха за Европу која је у ризику да изгуби душу, заборављајући да су хришћанске вредности одлучно обликовале европску културу.“

Извор: АНА-МПА, orthodoxtimes.com (са енглеског Инфо служба СПЦ)