Искључењем струје желе да натерају Србе да продају имања

После 11 дана без електричне енергије, једном делу Гораждевца, код Пећи, укључена је струја, док су мештани другог дела овог метохијског села и даље у мраку. И мештани Брестовика и даље немају струју.

Шеф локалне подканцеларије за заједнице, Слободан Петровић, рекао је за Радио Гораждевац да даља укључења зависе од плаћања рачуна у износу од 26 евра по домаћинству. "Уплата још увек траје, тако да се у најскорије време очекује да ће и остали корисници добити струју", каже Петровић.

И мештани повратничког села Брестовик, у коме живи око тридесетак породица, немају струју. Мештани овог села платили су рачуне али радници КЕК-а још увек нису укључили електричну енергију. Представник села, Миодраг Дашић, каже да се врши велики притисак на преостале мештане како би се што пре одселили. "Само током јучерашњег дана долазило је више од 20 Албанаца са понудама за куповину земље. Албанци мисле да ће искључењем струје, да нас натерају да јефтино продамо своја имања", казао је Дашић. Поред Брестовика и Гораждевца, са електромреже су била искључена и села у Осојанској долини, као и Бело Поље код Пећи али су после плаћања паушала ова села добила струју.