Успех хора храма Светог Николаја из Ниша

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, хор храма Светог Николаја Мирликијског у Нишу учествовао је ове године на трећем фестивалу хорова Хорфест 2018, који је од 20. до 22. априла 2018. године одржан у Ваљеву.

У конкуренцији од укупно 28 хорова из Србије, хор храма Светог Николаја Мирликијског из Ниша освојио је прву награду, проглашен победником у оквиру категорије духовне музике, као и апсолутним победником (лауреатом) фестивала.

Током боравка у Ваљеву, чланови хора посетили су манастир Лелић, у коме је хор певао на светој Литургији, поклонивши се моштима Светог Николаја Жичког. Такође, хор је примљен и у манастиру Ћелије, где су чланови имали прилике поклонити се моштима Светог Јустина Ћелијског.

Хору је лично честитке на раду и успеху упутио Преосвећени Епископ ваљевски г. Милутин, који је имао прилике слушати певање овог састава како у манастиру Лелићу, тако и на завршном победничком концерту који је уприличен у сали Музичке школе у Ваљеву 22. априла у вечерњим часовима.

Извор: Епархија нишка