Исповест и причешће свештенства румског намесништва

Исповест и причешће свештенства румског намесништва
Исповест и причешће свештенства румског намесништва
Исповест и причешће свештенства румског намесништва
Исповест и причешће свештенства румског намесништва

Овогодишња исповест и причешће свештенства румског намесништва одржана је 19. марта 2014. године у храму Сабора Српских Светитеља у Руми. Свету архијерејску Литургију са почетком у 9,30 часова служио је Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије, а саслуживали су протојереј-ставрофор Милорад Симић, парох огарски и доњотоварнички, и јереј Александар Симић, парох никиначки, као и ђакон Слободан Вујасиновић.

Пред почетак свете Литургије исповедник протојереј-ставрофор Божо Совиљ, пензионисани парох петроварадински, прочитао је молитве пре свете тајне исповести и благословом Епископа исповедио свештенике румског намесништва.

Била је ово велика духовна радост и корист како свештенству тако и верном народу при храму Сабора Српских Светитеља. Служашчи свештеници су имали посебан разлог за радост. Прота Милорад и његов син свештеник Александар служили су заједно са својим Епископом. Сви свештеници румског намесништва су се причестили, а уз њих и вероучитељи и велики број верника који су дошли да духовно ојачају са свештенством и својим Архипастиром.

На крају свете Литургије, Епископ се обратио свештенству, вероучитељима и верном народу са жељом да света тајна причешћа буде истински заједница са самим Богом. „У овој светој Четрдесетници Бог нам је дао време покајања, време преумљења, покајати се што значи преобразити се како нас учи Свети Јован Шангајски. И ми свештеници румског намесништва дошли смо данас да се заједно са вама исповедимо и причестимо“, рекао је Епископ.

Да би све ово протекло у најбољем реду потрудили су се свештеници при храму Сабора Српских Светитеља; јереј Вујадин Савић и јереј Бранислав Мишковић, тако да је света Литургија као и трпеза љубави била на радост и корист.

Док су присутни у сали ручали епископ Василије се обратио свештеницима, вероучитељима и свим вернима о потреби за васпитањем и образовањем.
„Човек као динамично биће створен је по образу неизрециве тајне Божје љубави, Божија је и вечна слобода, су призвани и позвани на Његово бескрајно усавршавање. Створивши човека по свом узору, спецификуму, Бог му је у односу на сву осталу створену природу дао нешто више. То нешто више јесте образ Божији у човеку, тај Боголики лик, оно тајанствено Божанско што је записано прстом Божијим у њудској природе“, рекао је између осталог епископ Василије.

Извор: Епархија сремска