Исповест свештенства Архијерејског намесништва крагујевачког

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован је у четвртак, пете недеље Часног поста, служио Свету Литургију Пређеосвећених дарова у храму Светог Илије у Цветојевцу, селу на домак Крагујевца, уз саслужење свештеника Архијерејског намесништва крагујевачког.

Светој Литургији је претходила Света тајна покајања и исповести за свештенство крагујевачког намесништва, а исповедник је био архимандрит Герасим (Крстић).
Светој Литургији је присуствовао велики број верника из Цветојевца и околине који су, заједно са свештеницима, приступили Светом Причешћу.

Епископ Јован се пригодном беседом обратио присутнима пожелевши им да Празник над празницима «дочекамо очишћени од греха, најпре разапевши себе као старог и грешног човека, а са вером на васкрсење.»
После Литургије Епископ Јован је одржао састанак са свештенством намесништва крагујевачког, на коме су прочитани реферати на тему: «Имађаху једно срце и једну душу – Парохија као породица».

Реферат је написао и прочитао јереј Милић Марковић, парох при старој цркви и професор Богословије Светог Јована Златоустог у Крагујевцу, а кореферате на исту тему написали су и прочитали јереј Саша Антонијевић, парох при Саборном храму у Крагујевцу и јереј Небојша Лека, парох при храму Светог великомученика Пантелејмона у Крагујевцу.

После разговора о прочитаним рефератима, општа оцена је да су њихови аутори веома успешно одговорили на задату тему. Ови радови ће бити публиковани у часопису Епархије шумадијске «Каленић».