Исповест свештенства намесништва шидског

Исповест свештенства намесништва шидског
Исповест свештенства намесништва шидског
Исповест свештенства намесништва шидског
Исповест свештенства намесништва шидског

На дан Обретенија главе Светог Јована Крститеља, 9. марта 2018. године, Његово Преосвештенство Eпископ сремски г. Василије служио је свету Литургију пређеосвећених дарова у храму Рођења Пресвете Богородице у селу Кукујевци. 

Eпископа сремског у порти дочекали су протојереји-ставорофори Радомир Мишић, архијерејски намесник шидски; Душан Чавка, старешина храма Успења Пресвете Богородице; свештенство намесништва шидског, ученици Основне школе Бранко Радичевић - подручно одељење у Кукујевцима са учитељицама и вероучитељима, верни народ. Да напоменемо да у овоме селу живе прогнани Срби из 70 хрватских села и да су они дивна парохијска заједница окупљена око своје Цркве.

Епископу су, у препуном храму, саслуживали протојереј-ставрофор Милорад Душанић, јереј Борис Фајфрић, протођакон Слободана Вујасиновић и ђакон Гостимир Душанић. За певницом су били протојереј-ставрофор Радомир Мишић, протојереј Зоран Јагодић и протојереј Ђорђе Марић и јереј Бојан Цветковић.

У препуном храму Успења Пресвете Богородице, који је трудољубивим радом протојереја-ставрофора Душана Чавке и верног народа са приложницима и добротворима у кратком времену изграђен у славу Господњу и стожер је окупљања у Кукујевцима, исповедило се и причестило свештенство архијерејског намесништва шидског.

Директор школе г.  Далибор Фарбаш поделио је радост сабрања са својим ученицима, њихово учествовање у Литургији, као и причешћивање светим тајнама. Основна школа се седиштем у Шиду броји 900 ученика. Деца су распоређена у 48 одељења. Постоје три подручна одељења у Гибарцу, Бачинцима и Кукујевцима.  90% ученика похађа веронауку. За похвалу је и опремљени кабинет за веронауку. Труд школског особља и њених ученика награђен је Светосавском повељом које уручује Министарство просвете и образовања Републике Србије, за Савиндан.

По завршетку Литургије Његово Преосвештенство Владика се топлим речима духовног архипастира обратио братији свештеницима и верном народу. Домаћин сабрања протојереј-ставрофор Душан Чавка потрудио сезаједно са парохијанима да укаже несебичну љубав и гостопримство.

З. Зец