Исповест свештенства Опленачког намесништва

Исповест свештенства Опленачког намесништва
Исповест свештенства Опленачког намесништва
Исповест свештенства Опленачког намесништва
Исповест свештенства Опленачког намесништва

Поводом исповести свештенства опленачког намесништва, 4. априла 2014. године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован је служио свету Литургију Пређеосвећених Дарова у храму Рођења Пресвете Богородице у Тополи. Свештенство је исповедио игуман манастира Јошанице јеромонах Јевтимије.

Епископу су саслуживали архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, игуман манастира Јошанице јеромонах Јевтимије, са свештенством и ђаконима Епархије шумадијске. Свету Литургију су певале монахиње манастира Никоља са диригентом хора „Опленац“, Маријом Ракоњац.

Светој Литургији је присуствовао и причестио се велики број деце из средње и основне школе у Тополи.

Обративши се присутним верницима Епископ је истакао да се ми хришћани спасавамо кроз Цркву и Литургију. У Црви се стиче живот будућег века. Овде у свету смо пролазни, а Царство Небеско је наша вечна домовина. Све што Господ чини, чини ради нас и нашег спасења. Васкрсење чека све нас, где ћемо се наслађивати красотом Божијом, и гледати Бога лицем у лице. Није довољно саамо говорити о вери, већ је потребно живети по вери. Није довољно ни знати, а љубави немати, јер знање надима, а љубав изграђује, како каже Свети апостол Павле. Морамо завирити у себе и своје срце, јер Господ жели чисто срце, морамо стражити над собом, јер само тако можемо сачувати веру, а ако то не чинимо у срце ће ући нешто друго које ће га одвојити од Бога.

После свете Литургије протонамесник Бранимир Товиловић, парох наталиначки, прочитао је реферат на тему „Истина Божја и лаж тоталитарног секуларизма“.

Извор: Епархија шумадијска