Исповест свештенства Питсбуршког намесништва

Његово Преосвештенство Епископ источноамерички др Митрофан, после исповести свештенства Питсбуршког намесништва 3. априла 2013. године у цркви Светог Саве у Ст. Питерсбургу на Флориди, председавао је братским састанком на коме су разматрана питања хришћанског образовања. Питсбуршко намесништво обухвата десет парохија у државама Северна Каролина, (2), Џорџија (1) и Флорида (7).

Свештеник Стефан Заремба, архијерејски намесник питсбуршки, служи као парохијски свештеник цркве Светог Саве у Ст. Петерсбургу на Флориди.Вечерње је служено у уторак, 2. априла 2013. године, а сутрадаа је обављена исповест свештенства, после чега је свештеник Родни Торбић служио свету Литургију пређеосвећених дарова.

Састанак намесништва почео је са молитвом. Намесник питсбуршки Заремба као домаћин срдачно је поздравио све присутне и пожелео им је добродошлицу. Јереј Миладин Благољевић је одржао предавање о хришћанском образовању у коме је изнео своја искуства из неколико парохија о сложености и изазовима у развоју хришћанских образовних програма.

Извор: Епархија источноамеричка