Исповест свештенства Сремскомитровачког намесништва

У среду, 26. марта 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије служио је свету архијерејску Литургију Пређеосвећених Дарова у храму Светог оца Николаја у селу Стејановцима. Саслуживали су протојереј Гвозден Арамбашић, јереј Сава Мишановић и ђакони Слободан Вујасиновић и Миљан Лапчевић.

За време свете Литургије исповедили су се и причестили свештеници и вероучитељи архијерејског намесништва сремскомитровачког. Исповедник је био протојереј Лазар Шапоња, пензионисани свештеник из Шида.

Поред свештеника и вероучитеља причестили су се ђаци ОШ “Вељко Дугошевић“ предвођени вероучитељем и надлежним парохом јерејем Дејаном Цвијетиновићем.

После Литургије, у сали Месне заједнице послужена је трпеза љубави коју је домаћински у складу са типиком свете Четрдесетнице припремио домаћин јереј Дејан Цвијетиновић. Овом приликом, Епископ сремски г. Василије одржао је слово на тему образовања човека који је створен по обличју Божјем и његовог васпитања и усавршавања кроз живот.

Окупљањем свештенства Архијерејског намесништва сремскомитровачког у Стејановцима искориштена је прилика да се сви свештеници фотографишу за Шематизам Епархије сремске који је у припреми.

Извор: Епархија сремска