IX Скупштина Европског екуменског форума

Екуменски форум хришћанскe Европе састао се почетком августа ове године, на острву Тинос (Грчка), у оквиру своје Девете генералне скупштине која је радила под насловом: „...који се роди од жене...“ (Гал 4,4). Више од 130 жена из 27 земаља Европе окупило се и разговарало о екуменском и пророчком гласу Пресвете Богородице Марије данас (Представнице Србије на Скупштини биле су Маријана Ајзенкол и Анита Говља).

Осим тога, при посети неколико села у унутрашњости острва, жене из Православне и Католичке Цркве припремиле су пригодан програм у виду обиласка верских објеката и знаменитости, радионица везаних за тему са становишта жене данас и показале  гостопримство нудећи своје традиционалне колаче и фолклор. У оквиру скупа било је разговора и о Марији у Курану.

Закључак Генералне скупштине је апел за мир.

На скупштини је изабрано ново руководство Форума за наредне четири године. Овога пута веће је присуство жена из Источне и Централне Европе. 

Изабране су три сапреседнице: Габи Кинесбергер (Римокатоличка Црква) из Аустрије, Ева Гулданова (Лутеранска Црква) из Словачке и  Асеа Раилеан (Православна Црква) из Молдавије.  Чланице управног одбора су из Немачке, Румуније, Шкотске и Србије (Маријана Ајзенкол).