Из Далмације

Из Далмације
Из Далмације
Из Далмације
Из Далмације

На празник Рођења Светог пророка, претече и крститеља Господњег Јована (7. јула 2014.) прослављена је храмовна слава у Стрмици. Свету божанствену Литургију служили су свештеници Милорад Ђекановић и Саво Мајсторовић. И ове године сабрао се народ села Стрмице и околних мјеста да у евхаристијском слављу прослави име Божје и Светог Јована као заштитника Стрмице и његових мјештана. После свете Литургије, чињења литије око светог храма, освећења славског жита и колача за сав сабрани народ припремљен је ручак.

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије у 6. јула 2014.године служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Спаса у Шибенику уз саслужење  протојереја  Милорада Ђурђевића и протођакона  Дајана Трифуновића.

На крају Свете Литургије Епископ Фотије је бесједио сабраном народу о спасоносној снази и сили дубоке вјере у Бога, а којој се можемо поучити у данашњој јеванђелској причи  о Исцјељењу капетановог слуге (Мт.8, 5-13). По завршеној бесједи, Епископ Фотије је извршио помен блажено-упокојеном Митрополиту кијевском и све Украјине Владимиру.

Извор: Епархиај далматинска