Из Далмације

Из Далмације
Из Далмације
Из Далмације
Из Далмације

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије посјетио је 11. новембра 2015. године  скрадинску парохију. У пратњи надлежног свештеника протонамјесника Саве Миланковића и протођакона Дајана Трифуновића Владика је подијелио помоћ најугроженијим житељима села Смрдељи. Владика се упознао са проблемима људи у овим крају и био је свједок потресних свједочанстава о страхотама минулог рата.
Обилазећи смрдељске домове дало се закључити да су појединци запостављени од својих најближих. Тим поводом, Преосвећени је изразио наду у боље сутра и подсјетио вјерну паству да ће Црква Христова увијек бити уз њих.

Парохија дицманска доживјела несвакидашњу радост. У храму Успења Пресвете Богородице у Дицму у поподневу прекрасног Митровског  дана и Митровског љета светим тајнама крштења и миропомазања приступили су Жељко Недовић са својих троје дјеце, кћерима Јеленом и Жељком и сином Николом. Кумови су били православни Срби из Дицма. У овој духовној свечаности, молитвено су учествовали многи Дицмањани. Протојереј Савољуб Кнежевић је на крају, у краткој проповиједи честитао новокрштенима и њиховим кумовима, пожеливши им дуг и миран живот те да  сваким даном духовно узрастају у духу Јеванђеља Христовог, спасавајући своје душе јер је то и коначни циљ сваког православног хришанина.

Извор: Епархиај далматинска