Из Епархије бихаћко-петровачке

Б.Петровац - Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки  Атанасије у Недељу четврту - Раслабљеног служио је свету архијерејску Литургију у Катедралном храму Светих Апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу. У својој беседи, а на прочитано Јеванђеље о исцељењу раслабљеног, присутном народу Епископ Атанасије је поручио да Господ примећује да смо немоћни да смо болесни да смо стари и заборављени, али такође да нам Господ шаље своју снагу, своје излечење и здравље. Такође, Епископ је позвао верне да долазе у Цркву, да посећују богослужења и да на тај начин учествују у Христовој доброти.

Дрвар - У суботу, 10. маја 2014. године, када  се  Српска Православна Црква сећа Спаљивања моштију светог Саве на Врачару 1594. године,  Епископ бихаћко-петровачки Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве, Првог Архиепископа Српског, у Дрвару. Епископу су саслуживали протосинђел Венијамин (Ковачић), јереј Здравко Богојевић и ђакон Никола Перковић.

За певницом су појали пароси дрварских парохија протонамјесници Саша Црљић и Синиша Сердар.  На крају Литургије Епископ Атанасије одржао је беседу на прочитано Еванђеље од светог Апостола Јована Богослова и том приликом нагласио значај Светог Саве као учитеља и просветитеља који својим примером живота показује како се иде у живот вечни.

Извор: Епархија  бихаћко-петровачка