Из Епархије бихаћко-петровачке

Из Епархије бихаћко-петровачке
Из Епархије бихаћко-петровачке
Из Епархије бихаћко-петровачке
Из Епархије бихаћко-петровачке

Са благослову Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког г. Атанасија на празник Сретења Господњег у храму Покрова Пресвете Богородице у Великом Радићу надомак Босанске Крупе освећено је ново звоно за потребе овог храма и овог мјеста. Велики број мјештана Великог Радића окупио се са својим гостима да присуствују освећењу и подизању новога звона. Звоно је дар Јеличић Душана и Даре из Футога, а који су још као дјеца са својим ротељима одселили из Великог Радића, али су га у свом срцу понијели и своју љубав према овом селу показали дарујући ово звоно.

Звоно су, са благословом епископа Атанасија, освештали протојереј-ставрофор Карађорђе Дерајић, парох крупски, протонамјесник Далибор Ненић, парох бихаћки, и јереј Бојан Митрић, парох петровачки. Отац Карађорђе је поздравио дародавце звона и окупљени народ и пренио им благослов и охрабрење Епископа. Након освећења и подизања звона приређена је трпеза љубави за Радићане и њихове госте.

На Сретење служена је света Литургија у храму Успења Пресвете Богородице у Доњим Врбљанима. Литургију је служио протојереј-ставрофор Никола Пено, саслуживао је протонамјесник Дејан Зељкић. За пјевницом је појао директор Средњошколског центра Лазар Ђукић проф. Душко Козомара. Након духовне трпезе, уселдило је дружење у црквеној сали уз чашицу разговора и заједнички доручак.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка