Из Епархије канадске

Из Епархије канадске
Из Епархије канадске
Из Епархије канадске
Из Епархије канадске

Торонто - Рочиште о жалби смењених управника Црквено школске општине Светог оца Николаја на Неш роуду у Хамилтону на одлуку Вишег суда Онтарија, који је одбацио њихову тужбу против Епархије канадске и некадашњег Привременог повереништва те ЦШО, одгођено је пред Апелационим судом Онтарија по други пут 23. јануара на захтев адвоката подносиоца жалбе.

Милтон - На Богојављења и Сабор Светог Јована Пророка, Претече и Крститеља Господњег, 19. и 20.јануара 2014. године Његово Преосвештенство Епископ канадски г. Георгије служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Светог Преображења Господњег у Милтону. Владика је на Литургијским сабрањима говорио о значају и смислу прослављања Богојављења и Светог Јована за нас и наше спасење.

На навечерје Богојављења, после свечаног бдења, манастирско братство Светог Преображења Господњег у Милтону удостојено је посете чудотворне и мироточиве иконе Пресвете Богородице Ивиронске - Хавајске. Мироточива икона је била у посети Торонтском храму Христа Спаситеља, а потом благословом Божјим и молитвама епископа Георгија, манастир у Милтону је удостојени Њеном посетом. Владика Георгије је служио молебан Пресветој Богородици, присутни су били верници, који су се сабрали не гледајући на касне сате да се поклоне и помоле Пресветој Богомајци. Капела посвећена Светим Јерарсима и цео конак манастирски је био преиспуњен мирисом мира који непрестано точи joш од 2007. године са ове чудотворне иконе.

Извор: Епархија канадска