Из Епархије крушевачке

Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке

На Теодорову суботу, 3. марта 2012. године Владика крушевачки Г. Давид служио је Литургију Светог Јована Златоуста у цркви Лазарици уз саслуживање свештенослужитеља ове цркве. У току Свете Литургије Владика и свештеници причестили су велики број Крушевљана.

На Светог Лава Римског и Флавијана Цариградског, 2. марта 2012. године, Владика крушевачки Г. Давид служио је Литургију Пређеосвећених Дарова у цркви Покрова Пресвете Богородице на Расини уз саслуживање старешине цркве протојереја-ставрофора Адама Стевановића, презвитера Зорана Филиповића и ђакона Перице Стојића.

Дана 20. фебруара 2012. године у просторијама ОШ „Вук Караџић“ у Крушевцу одржана је промоција уџбеника из Историје за основну школу Издавачке куће ФРЕСКА из Београда. О уџбеницима  и самом предмету професорима и наставницима овог предмета говорио је др Радош Љушић. Након обраћања професора Љушића окупљенима се обратио и Епископ крушевачки Г. Давид.

На Свете Мученике Памфила и Порфирија, 29. фебруара 2012. године владика Давид служио је Литургију Пређеосвеђених Дарова у саборном храму Светог Великомученика Ђорђа у Крушевцу уз саслуживање свештенослужитеља крушевачког намесништва.

Извор: Епархија крушевачка