Из Епархије крушевачке

Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке

Трстеник - Са Благословом Епископа крушевачког г. Давида, Епархија крушевачка и Црквена општина трстеничка приредили су предавање на тему "Абортус - нестајање српских православних породица", 23. фебруара 2014. године у сали Парохијског дома цркве Свете Тројице у Трстенику. Предавање је одржала мр Биљана Спасић, демограф и професор. Учешће у предавању узели су и епископ Давид, отац Марјан Вујовић, економиста Станко Лакић и присутни народ.

Дренова - У трећу припремну недељу пред Свету Четрдесетницу, 23. фебруара 2014. године, Епископ крушевачки г. Давид служио је свету Литургију у манастиру Светог пророка Илије у Дренови. У храму који је још увек у изградњи настојатељ ове обитељи протосинђел Илија Буха, Архијерејски намесник протојереј Марјан Вујовић и  свештенство Архијерејског намесништва  трстеничког саслуживали су Епископу на светој Литургији. На јеванђелску тему "о Христовом последњем суду" беседу је изговорио протојереј-ставрофор Јован Спасојевић - свештеник у пензији.

Крушевац - У суботу 22. фебруара 2014. године, после одслужене вечерње службе и призива Светога Духа, Епископ крушевачки г. Давид сазвао је и одржао седницу Управног савета Епархије крушевачке. Секретари Епархије су кроз прочитане извештаје изнели свеукупни рад на свим сегментима духовног и материјалног живота Епархије. Присутни чланови Савета су прихватили завршни рачун пословања Епархије у 2013. години и усагласили предлог буџета за текућу 2014. годину.

У суботу 22. фебруара 2014. године на Задушнице, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид служио је Литургију у храму Христовог Васкрсења на Новом крушевачком гробљу. Епископу су саслуживали архијерејски намесник крушевачки протојереј-ставрофор Будимир Којић, старешина Саборног храма протојереј-ставрофор Љубиша Милошевић, свештеник у пензији протојереј Слободан Пешић, парох крушевачки јереј Ненад Драгичевић и протођакон Андрија Јелић. Беседу по прочитаном Јеванђељу изговорио је архијерејски намесник крушевачки протојереј-ставрофор Будимир Којић. Одслужен је помен за све упокојене оце, матере, браћу и сестре наше, у нади на Васкрсење и Живот вечни.

Епископ крушевачки г. Давид присуствовао је 21. фебруара 2014. године на свечаној Академији у Крушевачком позоришту, а поводом прославе 35 година постојања ортопедског одељења Крушевачке болнице.

Извор: Епархија крушевачка