Из Епархије крушевачке

Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке

Пољна - На навече девете недеље по Педесетници, 9. августа 2014. године, Владика крушевачки г. Давид присуствовао је свечаном бденију у парохији пољанској, у селу Пољна, у Архијерејском намесништву трстеничком. Надлежни парох протојереј Владимир Трошић, свештеници супароси и Црквени одбор дочекали су Епископа молитвено и са великом  радошћу.

Пепељевац - Парохијани парохије вучачко-пепељевачке, надлежни парох Добривоје Годић и црквени одборници свечано су дочекали владику Давида на празник Светог Пантелејмона у селу Пепељевац, у архијерејском намесништву крушевачком. Свечаном јутарњом службом у храму Светог Пантелејмона, молитвено је започет овај свети и велики дан, а настављен је Светом Архијерејском Литургијом, Литијом, освештавањем и ломљењем славског колача.

Надлежни парох протојереј Добривоје Годић, свештеници и ђакони наше Епархије саслуживали су Епископу. Беседу по благослову Епископа изговорио је протојереј-ставрофор Љубивоје Радовић свештеник у пензији. Културно-уметничким програмом и славском трпезом настављено је ово празнично-литургијско славље.

Медвеђа - Епископ крушевачки Давид је на навече празника Светог великомученика и исцелитеља Пантелејмона свечано Вечерње служио у селу Медвеђа, у парохији милутовачкој, у Архијерејском намесништву трстеничком. На велику радост парохијана, уз саслуживање свештеника и ђакона духовно прослављање овог великог светитеља и угодника Божијег Пантелејмона, започето је молитвено и торжествено у Богомчуваној Епархији крушевачкој.

Каменаре - У Архијерејском намесништву крушевачком, у парохији беловодској, на празник Свете Петке 8. августа 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид освештао је храм Свете Петке у селу Каменаре и служио је прву Свету Архијерејску Литургију по обављеном чину. Епископу је саслуживало свештенство Епархије крушевачке, у присуству парохијана ове богомчуване парохије. Надлежни парох о.Мирољуб Симеуновић и чланови црквеног одбора, заједно са колачарима припремили су празничну трпезу, благодарећи Господу на на овоме дару, а Епископу на љубави и молитвама.

Мејдево - На позив пароха мајдевачког протојереја Верољуба Благојевића и црквених одборника ове парохије, Епископ крушевачки Давид на навече празника преподобномученице Петке 7. августа 2014. године, служио је свечано Бденије са почетком у 17 сати у парохијском храму у селу Мајдево. Свештенство у присуству великог броја народа и деце свечано је дочекало свог духовног оца и пастира владику Давида. Епископ је Литијски ушао у Храм Божији и торжествено је отпочело велико вечерње и јутрење. Уз појање свештеника, монахиња и богословаца трочасовно бденије одслужено је са великом духовном радошћу.

Бучје - У четвртак 7. августа 2014. године, на празник Успенија Свете Ане, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Давид служио је Свету Литургију у храму Свете Ане, у селу Бучје у Архијерејском намесништву трстеничком. Надлежни парох протојереј Милан Поповић, црквени одборници, верни народ и парохијани дочекали су епископа радујући се његовој посети. Литургијско прослављање овог дана настављено је у парохијском дому празничном Трпезом љубави.

Извор: Епархија крушевачка