Из Епархије крушевачке

Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке

На Преображење Господње, на дан храмовне славе у Брусу под Копаоником, Епископ крушевачки Давид служио је свету архијерејску Литургију. Радост празника била је употпуњена освећењем нове црквене сале и несебичним гостољубљем свештенства бруске цркве и верног народа.

Истога дана, док је сунце залазило, таворска светлост нас је одвела на Свето Косово у манастир Светог Николе у Земаници. Ту смо служили вечерњу молитву и били сведоци да Христова нестворена светлост сија у срцима рода српскога и сабира га око Цркве своје, јединога нашег уточишта, јединога мирног пристаништа.

На навече празника Христовог Преображења, Епископ крушевачки Давид свечано бденије служио је у Архијерејском намесништву крушевачком, у парохији јабланичкој.

На позив надлежног пароха оца Мирослава Гајића и чланова Црквеног одбора, Епископ је посетио овај храм посвећен Преображењу Господњем и благословио да се ту одслужи празнично бденије.

Уз саслуживање свештеномонаха, свештеника и ђакона и у присуству великог броја парохијана, одслужено је ово велико и Свето богослужење.

Епископа, свештенике и све присутне по завршеном богослужењу одборници и надлежни свештеник угостили су трпезом и богатим послужењем.

Извор: Епархија крушевачка