Из Епархије крушевачке

Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке

Бошњане - Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Давид, у уторак 8. јула 2014. године, посетио је обитељ манастира Светог Луке у Бошњану, у Архијерејском намесништву темнићком. Игуман манастира Архимандрит Алексеј Богићевић, протосинђел о.Лука и монахиња Јелена дочекали су Епископа. Владика је посетио цркве, манастирски конак, манастирски кладенац, агиазму и прегледао радове у овој светој Обитељи.

Обреж - У понедељак, 7. јула 2014. године, на дан рођења Светог Јована Крститеља, контигент хуманитарне помоћи стигао је у село Обреж, које је делимично пострадало у поплавама. Помоћ је прикупљена у С.Р. Немачкој, у градовима Диселдорф и Дортмунд, а у организацији Срђана и Мирјане Радосављевић и Дејана Живића из Обрежа, на раду у Немачкој. У сакупљању помоћи учествовале су и Црквене општине поменутих градова. По благослову Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког ГосподинаГ Давида, помоћ је смештена у просторијама цркве Светог Илије у Обрежу. У пријему помоћи учествовали су мештани села на челу са својим парохом протојереј-ставрофором Ђорђем Марјановићем.

Макрешане - На Јовандан, 7. јула 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Светог Јована у селу Макрешане, у Архијерејском намесништву крушевачком. Свечаним дочеком Архијереја, Светом Литургијом, свечаном Литијом, освештавањем и ломљењем славског колача, богатим културним и народно-фолклорним програмом под отвореним небом ове мале Обитељи, прослављан је велики међу пророцима свети Јован Претеча и Крститељ Господа нашег Исуса Христа, све у присуству великог броја верника.

Крежбинац - У четврту недељу по Педесетници, Епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Литургију у Архијерејском намесништву ражањском, у парохији крежбинској, у селу Крежбинац. Епископу су саслуживали Архијерејски намесник протојереј Владица Столић и свештеници наше Епархије, у храму Свете великомученице Недеље. Надлежни парохијски свештеник о.Зоран Милојковић и одборници ове Црквене Општине, потрудили су се да дочек Епископа и сав поредак протекну у добром реду најпре Господу у славу, а Светој Цркви и верном народу на ползу.

Крушевац - На Празник Свете Преподобне Анастасије српске - мајке Светог Саве, Епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Литургију у манастиру Свете Недеље, у Архијерејском намесништву крушевачком. Сестринство ове свете Обитељи која је метох манастира Дренче, монахиња Марија, искушеница Дијана и верни народ ове парохије дочекали су Епископа, а по одслуженој Литургији овај дан је настављен Трпезом љубави и очинским разговорима.

Крушевац - Након успешно изведене представе "Жене српских средњевековних владара" у порти цркве Лазарице, у извођењу наставника ОШ "Јован Поповић", Епископ крушевачки Господин Давид је у петак, 4. јула 2014. године посетио ову школу, где је срдачно дочекан од стране наставника и директорке Снежане Стефановић Милановић.

Мрзеница - Епископ крушевачки Давид, 2. јула 2014. године, на празник светог Пајсија Великог и Светог Јована Шангајског посетио је манастир Мрзеницу у Архијерејском намесништву ражањском. Настојатељ ове Обитељи протосинђел о.Тихон и монахиња Матрона су дочекали Епископа. Владика је том приликом посетио цркву и манастирски конак.

Извор: Епархија крушевачка