Из Епархије крушевачке

Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке

Поводом фреско осликавања и обнове и уређења цркве Светoг Ђорђа у Крушевцу, приређено је донаторско вече у вили корпорације "Трајал" на Јастрепцу. Након благослова и поздрава Епископа крушевачког Давида, које је пренео секретар епархије протојереј-ставрофор Драги Вешковац, старешина овог Саборног храма, протојереј ставрофор Љубиша Милошевић је истакао да су прикупљена средства намењена живопису, односно фрескоосликавању унутрашњости и уређењу фасаде и спољне расвете. Бројним званицама, међу којима су били и градоначелник и заменик градоначелника Драги Несторовић и Јасмина Палуровић, представници градске власти, председници општина Варварин и Ражањ Зоран Миленковић и Добрица Стојковић, директори јавних установа и предузећа, Војске Србије, свештенства крушевачке епархије, привредног и јавног живота града и округа, захвалио је председник Одбора за обнову ове светиње, директор "Трајал" корпорације Милош Ненезић. У уметничком делу програма наступили су хор "Свети кнез Лазар" и Етно-група "Божури Царева града".

На празник Светог апостола и јевангелисте Матеја, 29. новембра 2014. године, у параклису Саборног храма Светог великомученика Георгија у Крушевцу, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид служио је свету Божанствену Литургију. Епископ је по прочитаном одломку из Јеванђеља изговорио беседу присутном верном народу, говорећи о призиву за служење Господу, као и о даровима Божијим којима се ми спасавамо. Као добар пример призива и служења Христу Спаситељу дао је и сам Свети апостол Матеј, чији достојан спомен данас прослављамо. На светој Литургији Архијереју саслуживали су архијерејски намесник крушевачки протојереј-ставрофор Будимир Којић, старешина храма протојереј-ставрофор Љубиша Милошевић и протођакони Јован Миленковић и Андрија Јелић.

На дан преподобномученице Анастасије Римљанке, преподобног Аврамија Затворника, синовца му Марија и преподобномученика Тимотеја Есфигменског, 11. новембра 2014. године, породица свештеномученика Душана, пароха велућког, посетила је Његово Преосвештенство Епископа крушевачког г. Давида.

Извор: Епархија крушевачка