Из Епархије нишке

Из Епархије нишке
Из Епархије нишке
Из Епархије нишке
Из Епархије нишке

Ниш - Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Јован примио је 10. фебруара 2015. године у Епархијском двору представнике Војске Србије предвођене потпуковником г. Раденком Марковићем. У пратњи г. Марковића били су војни свештеник поручник Стеван Стевановић и помоћник војног свештеника Игор Николић.

Бела Паланка - У недељу блудног сина, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Вазнесења Господњег у Белој Паланци. Саслуживало је братство овог светог храма као и свештеници из околних места. Верни народ окупио се да дочека свог Архијереја и да предвођени њиме учествује у литургијском сабрању. Епископ Јован се свима обратио беседом, поучавајући очинском речју и љубављу. Након свете Службе, љубављу управе Црквене општине, приређена је и трпеза љубави.

Ниш - У суботу, 7. Фебруара, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Јован служио је парастос  пострадалом младићу Вуку Стоиљковићу на Нишком гробљу. Саслуживало је нишко свештенство. Велики број људи окупио се да заједно са својим Епископом сатвори молитву Господу да младог и мученички пострадалог Вука упокоји у насељима праведних и подари му живот вечни.

Извор: Епархија нишка