Из Епархије нишке

Из Епархије нишке
Из Епархије нишке
Из Епархије нишке
Из Епархије нишке

У навечерје празника Сретења Господњег, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Јован служио је празнично бдење у храму Светог архангела Михаила у Нишу. Епископу је саслуживало братство овог светог храма. Након службе Епископ је поздравио све сабране беседом, говорећи о предивном сусрету Светог Симеона и Господа Христа.

На празник Сретења Господњег Његово Преосвештенство Епископ нишки др Јован началствовао је евхаристијским сабрањем у граду светог Прокопија, Прокупљу, у храму посвећеном истоименом светитељу. Епископу је саслуживало свештенство топличког намесништва. Овај празник је слава прокупачког хора који је прославио и осамнестогодишњицу обнове свог рада. Тим поводом преломљен је славски колач након чега је Епископ све сабране поздравио пригодном беседем. Љубављу Црквене општине приређена је трпеза љубави.

У Епархијском дому у Нишу, под председништвом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Јована, председника Црквеног суда, одржана редовна седница Суда Епархије нишке. Седници су присуствовали чланови протојереј-ставрофор Јован Илић, протојереј-ставрофор Ненад Микић, протојереј Александар Ђорђев као и професор Црквеног права нишке Богословије Ненад Мијалковић. Разговарало се о текућим проблемима и решавању истих.

Извор: Епархија нишка