Из Епархије нишке

Из Епархије нишке
Из Епархије нишке
Из Епархије нишке
Из Епархије нишке

Дивљане - Празник Светог великомученика Димитрија као свог заштитника слави манастир Дивљане надомак Беле Паланке. Поводом манастирске славе ову свету обитељ посетио је Преосвећени Епископ нишки др Јован и богослужио. У навечерје празника владика Јован је са свештенством и монаштвом служио свечано празнично бденије. На дан празника, уз саслужење преподобног монаштва и часног свештенства, Епископ нишки је началствовао светом архијерејском Литургијом. По прочитаном Јеванђељу Владика је поучио народ.

Ниш - Дана 6. октобра у згради Епископије нишке уприличен је сусрет Епископа нишког Јована са представницима Војске Србије. Делегацију Војске предводио је потпуковник Слађан Христов, командир КОВ-а, а у пратњи су били главни војни свештеник у Војсци Србије капетан Слађан Влајић, старији водник I класе Иван Ганић и заставник Дејан Петровић, помоћник свештеника при команди КОВ-а у Нишу. Тема састанка било је изналажење решења за попуњавање места војног свештеника у Нишу, као и договор за освећење капеле Светог великомученика Георгија и прослављање славе овога храма који се налази при војној команди у Нишу.

Пирот - У понедељак, 4. новембра 2013. године, у читаоници Народне библиотеке у Пироту одржано је предавање игуманије манастира Темска монахиње Ефросиније на тему "Вера и Љубав". Ово душекорисно и радосно дружење са монахињом, која је скоро читав свој животни век провела у манастиру, организовало је наше православно удружење „Владика Василије Костић“.

Ниш - Његово Преосвештенство Епископ нишки др Јован служио је 3. новембра свету Литургију у храму Светог Симона Монаха у нишкој касарни Књаз Михајло, уз саслужење свештеника у војсци Србије капетана Слађана Влајића. После свете Литургије владика Јован је служио молебан за 130 војника пешадијске чете који ће 5. новембра кренути у Либан, где ће учествовати у мировној операцији „Унифил“ у саставу снага УН.

Извор: Епархија нишка